امید داشتن باور به نتیجة مثبت اتفاقها یا شرایط، در زندگی می‌باشد. امید احساسی است دربارة اینکه می‌توانیم آنچه را که میخواهیم، داشته باشیم یا یک اتفاق، بهترین نتیجه را برای ما خواهد داشت. امیدوار بودن با خوش‌بین بودن متفاوت می‌باشد. امید یک حالت احساسی است یعنی یکی از احساسات انسان می‌باشد اما خوش‌بین بودن نتیجة یک روش و الگوی تفکر عمدی و اختیاری(بينش)است که باعث حالت و رفتار مثبت در انسان می‌شود.
شاد باشید

پنجشنبه، تیر ۱۵، ۱۳۹۶

قند خون‌تان را در حد طبیعی نگه دارید



قند خون‌تان را در حد طبیعی نگه دارید


اندازه گیری قند خون در دیابتاندازه گیری منظم قند خون توسط خود فرد، یکی از مهم‌ترین قسمت های کنترل بیماری دیابت می باشد. سنجش قند خون کمک می کند تا میزان گلوکز خون در حد ثابت بماند و از آسیب های بیشتر جلوگیری گردد. اگر این سنجش را به طور مرتب انجام دهید، می توانید بفهمید که دیابت چه اثراتی بر بدن شما می گذارد و چگونه می توانید آن را کنترل کنید.


فواید سنجش روزانه قند خون چیست؟
اندازه‌گیری قند خون توسط شما (به عنوان بیمار دیابتی) و با دستگاه مخصوص
سنجش قند خون، به مقدار یک و یا چند بار در روز به شما کمک خواهد کرد که:
- بدانید چه موادغذایی میزان قند خون شما را افزایش می دهند.
- نوع انسولین و مقدار مورد نیاز آن را بهتر انتخاب کنید.
- بدانید چگونه ورزش و رژیم غذایی بر روی قند خونتان اثر خواهند داشت.
- از کاهش قند خون در شب جلوگیری کنید.
- قند خون خود را کنترل کنید و از عوارض قند زیاد خون جلوگیری کنید.
- بدانید چگونه می توانید به راحتی به اهداف درمان بیماری خود برسید.
- درک می کنید که بیماری و استرس چگونه بر قند خونتان تاثیر خواهد گذاشت.
- اثر داروهای دیابت را بر قند خونتان بدانید.
- میزان قند خون بسیار بالا و یا پایین خود را تشخیص دهید.

آیا فهمیدن میزان قند خون لازم است؟
بله، برای شمایی که مبتلا به دیابت هستید، این امر واجب است.
اگر شما برنامه ای برای سنجش منظم قند خونتان نداشته باشید، می توان گفت که در درمان بیماری دیابت موفق نیستید.
شما بر اساس علائم جسمی خود می توانید بگویید که قند خونتان بالا و یا پایین رفته است، اما شما از علائمی که موجب صدمه به بدن می گردند، آگاه نخواهید شد. لذا بهتر است بر اساس برنامه ای منظم، قند خونتان را اندازه گیری کنید
برای اندازه گیری قند خون چه باید کرد؟
- زمانی را برای انجام این تست (آزمایش) اختصاص دهید.
- به خاطر بسپارید که چه زمانی باید تست را انجام دهید.
- با تیغ لانست، بارها تست را انجام دهید.
- واکنش داروها و یا غذاها را به تست قند خون بدانید.

برای سنجش منظم قند خون باید این توصیه ها را به کار ببندید:
- داشتن اهداف واقع‌بینانه : این بسیار خوب است که به طور مکرر قند خونتان را اندازه بگیرید، اما بهتر است یک هدف واقع بینانه داشته باشید.

- یادآوری انجام تست : حافظه در این باره کمک می کند. همانطور که هر روز غذا می خورید و دندان هایتان را مسواک می زنید، قند خونتان را نیز باید اندازه بگیرید. همچنین می توانید با استفاده از یک ساعت زنگ دار یا جدول زمانی تنظیم شده، زمان بعدی سنجش را تعیین کنید.

- شناسایی موانع تست : اگر شما زمان مناسبی برای تست قند خون تعیین کردید، از مواردی که برنامه شما را به هم می زند خودداری کنید. اگر شما همیشه بعد از غذا خوردن، قند خون را اندازه می گیرید، پس همیشه سر یک ساعت معین، غذا بخورید.

- از دیگران کمک بخواهید. سنجش قند خون را باید در یک زمان معین و یا بعد از کارهای خاصی مانند غذاخوردن و ورزش کردن انجام دهید. لذا از اقوام و یا دوستان خود بخواهید که به شما یادآوری کنند که باید قند خونتان را اندازه بگیرید.

- همیشه در ذهن خود داشته باشید که برای چه باید قند خونتان را اندازه بگیرید. اگر قند خونتان را کنترل کنید، از عوارض دیابت در امان خواهید ماند و از زندگی خود لذت بیشتری خواهید برد.

در دیابت نوع 1 و 2، چه موقع باید تست قند خون را انجام داد؟
- دیابت نوع یک : پزشک ممکن است به شما توصیه کند که سه بار در روز و یا بیشتر، قند خونتان را اندازه بگیرید. قبل و یا بعد از وعده غذایی اصلی، قبل و یا بعد از ورزش کردن، قبل از خواب و برخی اوقات در طول شب شما باید قند خونتان را اندازه بگیرید.
ممکن است نیاز به بررسی مقدار قند خونتان در هنگام مریضی نیز داشته باشید، پس بهتر است در چنین مواقعی برنامه روزانه سنجش قند را تغییر دهید و یا داروی جدیدی را مصرف کنید.

- دیابت نوع دو: اگر شما از انسولین برای کنترل دیابت استفاده می کنید، پزشک به شما توصیه می کند که قند خونتان را یک و یا چند بار در طول روز اندازه بگیرید. این تست قند خون بستگی به تعداد انسولین دریافتی دارد. قبل از وعده غذایی، بعد از اینکه 8 ساعت چیزی نخورده اید و در برخی مواقع بعد از غذاخوردن، تست قند خون را انجام دهید.
اگر شما دیابت نوع دو را با داروهایی غیر انسولینی و یا با رژیم غذایی و ورزش کنترل می کنید، نیازی به انجام روزانه تست قند خون ندارید
عوامل موثر بر میزان قند خون
- نوع و شدت بیماری دیابت
- سن
- مدت بیماری دیابت
- بارداری
- ابتلا به سایر بیماری ها

میزان مناسب قند خون در افراد دیابتی
- قبل از وعده غذایی: میزان قند خون باید بین 70 تا 130 میلیگرم در دسی لیتر و یا 4 تا 7 میلی‌مول در لیتر باشد.

- 1 تا 2 ساعت بعد از غذا خوردن: میزان قند خون باید کمتر از 180 میلی گرم در دسی لیتر و یا 10 میلی مول در لیتر باشد.

- حداقل 8 ساعت، چیزی نخورده باشید (ناشتا): میزان قند خون باید 90 تا 130 میلی‌گرم در دسی لیتر و یا 5 تا 7 میلی‌مول در لیتر باشد.
 منبع
http://article.tebyan.net/227344/%D9%82%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D9%86-%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D8%AF-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D9%86%DA%AF%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AF

هیچ نظری موجود نیست:

بهاران

بهار و نوروز در راهست. مبارک باد